Jako że wiosna już tuż tuż, dzisiaj chciałybyśmy przedstawić Wam nieco wiosenną wersję taco. Co najlepsze - przygotowanie jest niesamowicie łatwe i nie zajmuje zbyt dużo czasu (idealne rozwiązanie dla leniuszków). Jednak taki rodzaj tacosa traktowany jest bardziej jako deser niż danie obiadowe. Zapraszamy do lektury! 😊
Składniki:
- dwa banany,
- 4 kukurydziane muszle taco,
- jabłko,
- pudełeczko truskawek,
- pudełeczko malin,
- gruszka (lub dwie)
- czereśnie,
- winogrona,
- woda,
- bita śmietana,
- 2-3 tabliczki czekolady
- Świeże owoce umyć pod bieżącą wodą. Banany, jabłko i gruszkę obrać ze skórki. Wydrążyć pestki z wiśni.
- Wszystkie owoce (oprócz malin) pokroić w kostkę i włożyć do miski.
- Czekoladę rozdrobnić i roztopić w rondelku, od 1do 3 min,
- Gdy czekolada zostanie roztopiona, polać nią owoce.
- Owoce oblane czekoladą odłożyć do lodówki na 5 minut.
- Zetrzeć jedną tabliczkę czekolady.
- Przełożyć owoce do muszli taco, na wierzch nałożyć bitą śmietanę.
Do następnego!💗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz