Dzisiaj przychodzimy do Was z propozycją Taco dla miłośników morskich klimatów. Wakacje już dawno za nami więc pomyślałyśmy, że warto byłoby wrócić kulinarnie w nadmorskie strony. Poniżej przedstawiamy Taco z owocami morza. :)
Składniki:
- 230g surowych krewetek,
- świeża bazylia,
- 4 kukurydziane tortille,
- guacamole,
- salsa pico de gallo
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka soku z limonki,
- 1 łyżka mielonej bazylii,
- pieprz cayenne,
- ząbek czosnku,
- sól i pieprz;
Przygotowanie:
W moździerzu utrzyj mieloną bazylie, czosnek, pieprz cayenne, sól i pieprz. Mieszanke przypraw przesyp do miseczki i wlej do niej oliwę z oliwek oraz sok z limonki. Wymieszaj. Rozmrożone krewetki obtocz w marynacie i odstaw do lodówki na ok. 30min. Po tym czasie rozgrzej patelnie i wrzuć do nią krewetki. Smaż ok 2-3min. z obu stron. Tortille podgrzej na patelni. Następnie rozsmaruj na niej guacamole, rozłóż krewetki oraz dodaj salse pico de gallo. Na koniec posyp taco bazylią. Tak przygotowane danie najlepiej jeść na ciepło. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz