Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z wami naszym kolejnym pomysłem na tacos. Frytki - chyba wszyscy je uwielbiają. A co się stanie, gdy połączymy je z meksykańskim taco? Przekonajcie się sami!😃
Składniki:
- 4 kukurydziane muszle taco,
- 500 g mięsa mielonego,
- 200 g papryki czerwonej,
- średnia cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 5 łyżek ketchupu,
- 4 łyżki majonezu,
- przyprawy wedle uznania,
- 100-150 g żółtego sera,
- oczywiście frytki!
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej.
2. Dodajemy mięso mielone i czekamy aż zmieni kolor. Z papryki czerwonej usuwamy nasiona i kroimy w plasterki.
3. Paprykę dodajemy do mięsa i smażymy. Dodajemy przyprawy, zalewamy odrobiną wody i dusimy ok. 30 min.
4. Do gotowej masy dodajemy ketchup lub przecier pomidorowy i majonez. Frytki smażymy lub pieczemy w piekarniku.
Mięso z dodatkami oraz frytki przełożyć do muszli. Posypać startym serem zółtym i polać ketchupem (opcjonalnie).
Życzymy smacznego! 💖
super macie te przepisy ;-)
OdpowiedzUsuń