Dzisiaj mamy dla Was bardzo ciekawy przepis na taco. Głównie dla miłośników warzyw i dla wegetarian. Taco z kalafiorem i pesto bazyliowym to świetny i zdrowy pomysł na obiad czy przekąskę. Łatwe do przygotowania, a połączenie tych składników tworzy przepyszną potrawę.
Składniki:
- kalafior,
- świeży cukrowy groszek,
- ser ricotta,
- oliwa,
- sól, pieprz,
- oczywiście kukurydziane muszle taco
pesto:
- bazylia,
- sok z cytryny,
- oliwa,
- sol,
- orzechy włoskie
Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojonego kalafiora i smażymy. Warzywo przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, aż kalafior uzyska złotawy kolor. Piekarnik nagrzewamy do 230 C. Świeży groszek układamy na blaszce tak, aby kawałki nie dotykały siebie nawzajem. Lekko smarujemy oliwą i solimy. Pieczemy przez 8 minut. Składniki do pesto blenderujemy razem. Do taco wkładamy kalafiora, groszek, pokruszony ser ricotta i polewamy pesto. Gotowe!
Życzymy smacznego i do następnego💓💕
Pozdrawiamy fanów Taco i kalafiorów 😉😉😉
Przepis inspirowany pomysłem joanny 😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz