Witajcie czytelnicy! Dzisiaj mamy dla Was bardziej "wykwintny" przepis na pyszne tacos z chorizo, burakiem i szparagami.
Endżojcie!
Dla tych, którzy nie wiedzą, chorizo to tradycyjna hiszpańska kiełbasa robiona z wieprzowiny, ma mocny i dosyć charakterystyczny zapach.
Składniki:
- kukurydziane muszle taco
- 10 szparagów
- ok. 3 buraki
- 1 mała cebula czerwona
- 200 g chorizo
- salsa pomidorowa ( pomidor, cebula, kolendra) polecamy ten przepis :)
- kolendra
- przyprawy wedle upodobań
Przygotowanie:
Obrać szparagi i buraki, a następnie należy pozbyć się końcówek szparagów (tam gdzie zmieniają kolor). Buraczki pokroić w paski. Pocięte buraki wrzucamy na patelnie rozgrzaną z łyżką oliwy. Po około 5 minutach dorzucamy szparagi i smażymy kolejne 6-7 minut.Kiedy warzywa się smażą, zajmujemy się chorizo. Kiełbasę obieramy ze skórki i rwiemy widelcem. Cebulkę kroimy w piórka. Zdejmujemy warzywa z patelni i przekładamy do miski. Na tej samej patelni podsmażamy cebulkę ( również z dodatkiem oliwy). Wrzucamy chorizo i smażymy, aż się zarumieni. Do tacos wkładamy mięso z cebulką, warzywa i salsę. Gotowe!
Życzymy smacznego i do następnego!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Taco z krewetkami
Witajcie czytelnicy!😇 Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z Wami jak zwykle nietypowym pomysłem na tacosa. Spróbowałyśmy połączyć smak owoc...

-
Witajcie czytelnicy! Dzisiaj coś dla fanów serialu iCarly. W tym poście krok po kroku przedstawimy Wam, jak przyrządzić słynną potrawę brat...
-
Witajcie czytelnicy! Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z wami naszym kolejnym pomysłem na tacos. Frytki - chyba wszyscy je uwielbiają. A c...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz