Cześć tu Agata, Ania, Karolina i Marcelina. Mamy nadzieję, że podoba się Wam nasz blog kulinarny!

piątek, 17 listopada 2017

Tacos z chorizo, burakiem i szparagami

Witajcie czytelnicy! Dzisiaj mamy dla Was bardziej "wykwintny" przepis na pyszne tacos z chorizo, burakiem i szparagami.
Endżojcie!

Dla tych, którzy nie wiedzą, chorizo to tradycyjna hiszpańska kiełbasa robiona z wieprzowiny, ma mocny i dosyć charakterystyczny zapach.


Składniki:
- kukurydziane muszle taco
- 10 szparagów
- ok. 3 buraki
- 1 mała cebula czerwona
- 200 g chorizo
- salsa pomidorowa ( pomidor, cebula, kolendra) polecamy ten przepis :)
- kolendra
- przyprawy wedle upodobań

Przygotowanie:
Obrać szparagi i buraki, a następnie należy pozbyć się końcówek szparagów (tam gdzie zmieniają kolor). Buraczki pokroić w paski. Pocięte buraki wrzucamy na patelnie rozgrzaną z łyżką oliwy. Po około 5 minutach dorzucamy szparagi i smażymy kolejne 6-7 minut.Kiedy warzywa się smażą, zajmujemy się chorizo. Kiełbasę obieramy ze skórki i rwiemy widelcem. Cebulkę kroimy w piórka. Zdejmujemy warzywa z patelni i przekładamy do miski. Na tej samej patelni podsmażamy cebulkę ( również z dodatkiem oliwy). Wrzucamy chorizo i smażymy, aż się zarumieni. Do tacos wkładamy mięso z cebulką, warzywa i salsę. Gotowe!
Życzymy smacznego i do następnego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Taco z krewetkami

Witajcie czytelnicy!😇 Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z Wami jak zwykle nietypowym pomysłem na tacosa. Spróbowałyśmy połączyć smak owoc...