We wszystkich naszych wcześniejszych przepisach sugerowałyśmy, aby używać kupionych muszli taco. Dzisiaj przychodzimy do Was z przepisem na własne, domowe muszle taco. :)
Składniki:
- mąka kukurydziana (100g),
- mąka pszenna (50g),
- woda (75ml),
- sól
- przyprawa meksykańska
Sposób przygotowania:
- Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną, dodajemy pół łyżeczki soli, wlewamy trochę gorącej wody i zaczynamy ze sobą mieszać. Po chwili zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie do czasu, gdy będzie ono zwartą, elastyczną kulką. Następnie wałkujemy na grubość ok. 2 mm i wykrawamy wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy meksykańską przyprawą. Kolejno smażymy obustronnie na patelni, dociskamy placki czubkami widelców. Trzymamy na patelni do momentu zarumienienia. Gotowy placek zawijamy w muszelkę i odstawiamy na bok, aby wystygł. W taki sposób otrzymaliśmy przepyszne muszle taco!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz