Cześć tu Agata, Ania, Karolina i Marcelina. Mamy nadzieję, że podoba się Wam nasz blog kulinarny!

czwartek, 16 listopada 2017

Przepis na muszle taco

Witajcie Czytelnicy!
 We wszystkich naszych wcześniejszych przepisach sugerowałyśmy, aby używać kupionych muszli taco. Dzisiaj przychodzimy do Was z przepisem na własne, domowe muszle taco. :)

 Składniki:

  • mąka kukurydziana (100g),
  • mąka pszenna (50g),
  • woda (75ml),
  • sól
  • przyprawa meksykańska
Sposób przygotowania:
  • Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną, dodajemy pół łyżeczki soli, wlewamy trochę gorącej wody i zaczynamy ze sobą mieszać. Po chwili zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie do czasu, gdy będzie ono zwartą, elastyczną kulką. Następnie wałkujemy na grubość ok. 2 mm i wykrawamy wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy meksykańską przyprawą. Kolejno smażymy obustronnie na patelni, dociskamy placki czubkami widelców. Trzymamy na patelni do momentu zarumienienia. Gotowy placek zawijamy w muszelkę i odstawiamy na bok, aby wystygł. W taki sposób otrzymaliśmy przepyszne muszle taco!
                                                              SMACZNEGO!

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Taco z krewetkami

Witajcie czytelnicy!😇 Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z Wami jak zwykle nietypowym pomysłem na tacosa. Spróbowałyśmy połączyć smak owoc...