Cześć tu Agata, Ania, Karolina i Marcelina. Mamy nadzieję, że podoba się Wam nasz blog kulinarny!

poniedziałek, 13 listopada 2017

Taco z pieczonym mięsem i salsą mango

Witajcie! Dziś podamy Wam przepis na taco z mięsem i mango. To połączenie jest zaskakujące, ale very gut. Endżojcie!


Składniki:
- mięso, wcześniej upieczone w piekarniku (link do przepisu)
- jedno dorodne mango (XD)
- 250 g pomidorów koktajlowych
- 4 łyżki posiekanej cebuli
- łyżeczka chilli
- 0,5 szklanki listków świeżej kolendry
- sok z limonki
- szczypta soli

Sposób przygotowania:

Mango umyć, obrać, pokroić w 1 cm kratkę prostopadle do środka owocu, sięgając pestki, następnie obkroić nożem miąższ, powstałą kosteczkę włożyć do miski. Dodać pomidorki pokrojone na ćwiartki lub połówki, cebulkę, papryczkę, liście kolendry. Skropić sokiem z 1 limonki i wymieszać. Przed podaniem doprawić solą.
Tacos nadziewać podgrzanym, począstkowanym mięsem, salsą z mango i pomidorków i odkładać na półmisek. Można też podawać po ostudzeniu, np. zapakować na lunch do pracy. Wówczas najlepiej przełożyć je tylko mięsem, samą salsę trzymać oddzielnie.
Mamy nadzieję że wykorzystacie nasz przepis ;)
Do następnego!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Taco z krewetkami

Witajcie czytelnicy!😇 Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z Wami jak zwykle nietypowym pomysłem na tacosa. Spróbowałyśmy połączyć smak owoc...