W żadnym poście nie podałyśmy Wam przepisu na klasyczne taco, postanowiłyśmy, że już czas najwyższy. Jest dość prosty przepis, który nie wymaga od wykonawcy talentu do gotowania 😉😉.
Składniki:
- 4 kukurydziane muszle taco,
- 0.5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowe, ale może być inne),
- 2 puszki krojonych pomidorów,
-oregano, bazylia, sól, pieprz, chilli,
- kilka ząbków czosnku,
- przyprawa do taco,
- kilka świeżych pomidorów,
- 2 świeże papryki,
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka kukurydzy,
- cebula,
- starty żółty ser
Przygotowanie:
1) SOS:
Cebulę pokroić na drobną kostkę i zeszklić na patelni. Dodać papryki również pokrojone w kostkę. Podsmażyć z cebulą i dodać pomidory. Wrzucić chilli, sól i pieprz. Dusić na małym ogniu przez ok. godzinę.
2) FARSZ DO TACO:
Mięso obsmażyć na patelni. Do garnka wrzucić pomidory z puszki. Dodać usmażone mięso, kukurydzę, fasolę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Dusić przez ok. pół godziny.
Farsz i sos przełożyć do muszli i posypać startym żółtym serem. Gotowe!
Życzymy smacznego i do następnego przepisu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz